E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Curriculum.Nu bijeenkomst

Evenement

Titel:
Curriculum.Nu bijeenkomst
Wanneer:
vr, 2. november 2018
Locatie:
Utrecht, Utrecht
Categorie:
Bijeenkomst BAB
Gemaakt door:
Hannah Bijlsma

Omschrijving

Curriculum.Nu bijeenkomst

Vrijdag 2 november 2018 
17:00-19:00 uur (incl. eten)De curriculumherziening van het basis- en voortgezet onderwijs is volop in gang. De ontwikkelteams van Curriculum.nu, bestaande uit PO- en VO-leraren, zijn al ruim een half jaar bezig met het actualiseren van het onderwijs. De tussenproducten die zij opleveren, worden steeds concreter. Ook in oktober zullen de ontwikkelteams weer met nieuwe tussenproducten komen. Wederom ontvangen zij graag feedback op hun producten.

Curriculum.nu ziet de leden van de Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs (BAB) als een waardevolle gesprekspartner omtrent de curriculumherziening. Academische leerkrachten hebben kennis van de praktijk, maar ook van curriculumontwikkeling. Om deze reden vindt BAB het belangrijk om het licht van de academische leerkracht te laten schijnen op de tussenproducten die aangeleverd zullen worden in oktober. Zo kunnen wij enerzijds een mooie bijdrage leveren aan het werk van het ontwikkelteam door onze kennis en expertise met hen te delen. Anderzijds geeft het ons inzicht in hoe het curriculum er over een paar jaar uit gaat zien.
Samen met Curriculum.nu nodigt BAB daarom op vrijdag 2 november van 17:00 tot 19:00 uur BAB leden uit die graag die bijdrage willen leveren aan het nieuwe curriculum.

In deze bijeenkomst zullen we feedback geven op de tussenproducten van de volgende leergebieden: Burgerschap en Engels & Moderne Vreemde Talen. Van ieder genoemd leergebied zullen ontwikkelteamleden aanwezig zijn om hun tussenproduct nader toe te lichten en om vragen te beantwoorden. De feedback die wij deze avond leveren, zal meegenomen worden in het bijstellen van het tussenproduct. Uiteraard is er deze avond ook ruimte om vragen te stellen over het herzieningstraject en de daarbij behorende implicaties voor de onderwijspraktijk.

Lijkt het jou interessant om mee te denken over de inhoud van het curriculum van de genoemde leergebieden of ben je gewoon nieuwsgierig naar het traject van Curriculum.nu? Dan zien we jou graag terug op vrijdag 2 november van 17:00 tot 19:00 uur bij de PO-raad (Aidadreef 4) te Utrecht. Aan het eind van deze bijeenkomst staan er soep en broodjes klaar voor de aanwezigen.
Aanmelden kan via DEZE LINK.

Wil je voor 2 november al meer weten over Curriculum.nu? Check dan even de website! 


Locatie

Locatie:
Zie beschrijving
Plaats:
Utrecht
Provincie:
Utrecht
Land:
Netherlands