Linkedintwitter logo silhouette 4Facebook Transparent

Vacature voorzitter BAB poster 2

Studiejaar 2021/2022

Kwartet 8

Inhoud kwartet 8

In Kwartet 8 bekijken we welke groepen het beter doen en welke groepen het minder doen dan verwacht op basis van de adviezen gegeven in groep 8. Er is veel onderzoek gedaan naar de rol van schooladviezen en eindtoetsen op de schoolloopbaan van leerlingen. Het schooladvies blijkt over het algemeen accurater dan de eindtoetsen te voorspellen op welk niveau leerlingen uitkomen in de derde klas van het vo. Toch onderschat ook het schooladvies structureel de potentiële leerprestaties van vmbo-leerlingen en meisjes. Daarnaast doen leerlingen met hogeropgeleide ouders het op alle niveaus beter in de onderbouw dan leerlingen met lageropgeleide ouders. We bekijken vanuit verschillende theoretische perspectieven waar deze verschillen vandaan komen. Tot slot bespreken we wat we uit onderzoek weten om kansengelijkheid rondom de po-vo overgang te bevorderen.

Praktische informatie

Datum en tijd:

Woensdag 16 maart, 15.00-17.00: online hoorcollege (de opname is later terug te kijken)
Woensdag 18 mei, 16.00-18.00: intervisiebijeenkomst met tijd en ruimte voor verdieping en het uitwisselen van ervaringen.
Elke deelnemer ontvangt van te voren wetenschappelijke literatuur die voorafgaand aan de intervisiebijeenkomst gelezen dient te worden.

Kosten:

€45,- voor BAB-leden
€60,- zonder BAB-lidmaatschap

Combideal voor studenten:
€30 voor deelname aan kwartet 8 en BAB-lidmaatschap

Aanmelden voor kwartet 8 kan vanaf 23 februari tot en met 10 mei 2022 via deze link.

Voor wie?

Alle ambitieuze leerkrachten (academisch opgeleid of niet) zijn welkom om deel te nemen aan het achtste kwartet van de BAB Academy! Het niveau van de aangeboden lesstof is op academisch niveau en uitdagend voor hoogopgeleide leerkrachten.

Je kunt de kosten voor deelname aan de BAB Academy in overleg met je leidinggevende declareren bij je school/bestuur op basis van je individuele professionaliseringsbudget. KLIK HIER voor een notitie ter onderbouwing van je declaratie t.b.v. professionalisering.

BAB Academy Logo 2.0 1