December 2021: Tessa Hoogeland

' Ik kreeg alle ruimte om te experimenteren met duurzaamheid in mijn groep en om dit te delen binnen ons team. Op deze manier kon ik collega's inspireren en enthousiasmeren.’

 

 

Over mij 

Hoi allemaal! Ik ben Tessa Hoogeland. Ik ben 27 jaar en werk met veel plezier nu het vierde schooljaar op de Montessorischool van Lith in Deventer. Daar sta ik fulltime voor een groep 6/7/8. In 2016 heb ik de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs aan de RUG in Groningen afgerond.  

Toegevoegde waarde academische achtergrond

Als leerkracht met academische achtergrond, ben ik altijd op zoek naar manieren om het onderwijs te verbeteren. Ter afronding van de tweejarige Montessoriopleiding zette ik een experiment op in mijn klas over de ontwikkeling van duurzaam bewustzijn bij kinderen. Ik ben gaan lezen over dit onderwerp en deelde mijn bevindingen met onze directeur. Samen kwamen we al snel tot een conclusie: duurzaamheid en toekomstkunde moet een prominente plek krijgen in het onderwijsaanbod. Ik kreeg alle ruimte om te experimenteren met duurzaamheid in mijn groep en om dit te delen binnen ons team. Op deze manier kon ik collega's inspireren en enthousiasmeren. Op dit moment speel ik dan ook een actieve rol bij de implementatie van duurzaamheid in onze hele school en andere scholen binnen ons bestuur. Ik ontwerp lessen en projecten om duurzaam bewustzijn bij kinderen te ontwikkelen en houd me bezig met het beleid voor het inpassen van duurzaamheid in het educatief programma. Als er iets bij komt, moet er ook iets af. Daarvoor gaan we samen het gesprek aan over dat wat er toe doet en wat onze taak is in het onderwijs met het oog op de toekomst. 

Meer informatie?

In samenwerking met Club Kakatua heb ik een website opgezet waar mijn lessen en projecten voor de ontwikkeling van duurzaam bewustzijn bij kinderen beschikbaar zijn voor andere scholen en leerkrachten in Nederland. Ik zou zeggen, neem een kijkje.

Je kunt me ook volgen op instagram: @duurzameklas.  

https://www.clubkakatua.nl/kidsclub 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.