November 2022: Wendy ten Bookum

' Ik kreeg alle ruimte om te experimenteren met duurzaamheid in mijn groep en om dit te delen binnen ons team. Op deze manier kon ik collega's inspireren en enthousiasmeren.’

 

 

Opleiding en Loopbaan

Na mijn studies Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit heb ik een aantal jaren als Beleidsmedewerker Onderwijs & Kwaliteit gewerkt. Ik merkte dat ik het beste tot mijn recht kom als ik middenin de maatschappij sta, dus op dit moment ben ik leerkracht van groep 8. Ik heb een aantal taken aangehouden die ik op bestuursniveau uitvoerde en daar zijn nog wat gerelateerde taken bijgekomen. Kort gezegd houd ik mij naast mijn lesgevende taken vooral bezig met het verbinden van wetenschap en praktijk.

Zo ben ik coördinator van het Platform Onderzoek & Innovatie, waarin ik samen met collega’s het evidence informed werken een plek binnen de stichting geef. Dit jaar doen ACPA-studenten van Universiteit Leiden onderzoek naar de beleving van burgerschap binnen onze stichting. Als platform willen wij na hun onderzoek concrete handvatten bieden aan onze scholen, zodat zij vanuit een visionaire blik de nieuwe burgerschapswet in hun onderwijs kunnen inpassen. Daarnaast ben ik stagebegeleider van ACPA-studenten en probeer ik op andere manieren wetenschap en praktijk aan elkaar te koppelen. Binnenkort ga ik bijvoorbeeld naar een netwerkevenement van de Vrije Universiteit (Faculteit Sociale Wetenschappen) om na te denken over hoe we onderzoeken van studenten beter kunnen verbinden aan het (of hún toekomstige) werkveld. Ook probeer ik zo vaak mogelijk de Primoraat bijeenkomsten van de BAB bij te wonen, daar worden initiatieven van andere stichtingen met elkaar gedeeld. Erg waardevol!

Toekomst

Het is soms een beetje passen en meten in mijn agenda. Het lukt niet meer om overal altijd bij te zijn. Ik vind het namelijk ook heel belangrijk om m’n groep goed te kunnen draaien; ik geef graag gedegen onderwijs. Ik bekijk per keer waar de prioriteiten liggen en vind dat kwaliteit voor kwantiteit gaat: liever ergens met volle aandacht bij zijn, dan alle bijeenkomsten af rennen en alles maar half opnemen. Dat vereist soms echt wel een beetje moed! Ik kijk nog steeds goed terug op mijn jaren als beleidsmedewerker. Ik heb er zóveel geleerd -en pas het nog steeds allemaal toe. Zowel binnen mijn baan voor de klas als binnen de taken die ik daarnaast heb. Ik blijf graag nieuwe dingen leren, dus wat de toekomst gaat brengen… Ik weet het nog niet! Maar voorlopig zit ik zo prima op mijn plek.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.