De BAB wordt bestuurd door: Lisa Reinders, Harmen Soppe, Pieter-Jan Ruiter en Maaike Nederstigt. Het bestuur van de BAB wordt ondersteund door werkgroepen. Op dit moment heeft de BAB een werkgroep voor de organisatie van de BAB Academy. Daarnaast wordt de BAB ondersteund door actieve BAB leden, bijvoorbeeld bij het geven van studentpresentaties en bij het project primoraten.

 

Hieronder stelt het BAB-bestuur zich kort voor. Je vindt ook hun contactgegevens.

Lisa Reinders

Voorzitter

Email: lisa@bab.nl 

Lisa is het beste bereikbaar op maandag en dinsdag. 

 

 

Lisa Reinders (MSc) is in 2016 afgestudeerd aan de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs in Utrecht. In 2022 heeft zij haar master Educational Sciences afgerond, eveneens aan de universiteit van Utrecht. Momenteel is ze drie dagen per week werkzaam als leerkracht én twee dagen per week als onderwijskundige in het speciaal basisonderwijs.

 

Met Lisa kan je ook contact opnemen via LinkedIn. Lisa is het eerste aanspreekpunt namens de BAB.

Harmen Soppe

Vicevoorzitter

Email: harmen@bab.nl 

Harmen kan je de hele week door bereiken

 

 

Harmen Soppe (Msc) is in 2016 afgestudeerd aan de AOLB in Groningen. Na een jaar gewerkt te hebben in het basisonderwijs heeft hij zijn master Onderwijskunde behaald. Momenteel werkt Harmen als Didactisch Domein Expert bij Noordhoff. Als vice-voorzitter van de BAB bezoekt Harmen scholen en spreekt hij leden over hun ervaringen in de praktijk. 

 

Met Harmen kan je onder andere contact opnemen met vragen over Diversiteit in teams, Takenpalet academische leerkracht en een hybride baan binnen een schoolbestuur.

Pieter-Jan Ruiter

Secretaris

Email: pieterjan@bab.nl 

Pieter-Jan is het beste bereikbaar op maandag.

 

 

Pieter-Jan Ruiter (MSc) is in 2016 afgestudeerd aan de academische pabo in Leiden. Daarna heeft hij de master Onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Op dit moment combineert Pieter-Jan lesgeven in het basisonderwijs met het opleiden van studenten op de pabo. 

Met Pieter-jan kan je contact opnemen over vraagstukken op het gebied van onderwijsbeleid, loopbaanontwikkeling en de positionering van academisch opgeleide leraren.

Maaike Nederstigt

Algemeen bestuurslid

Email: m.nederstigt@bab.nl 

Maaike is het beste bereikbaar op vrijdag.

 

 

Maaike Nederstigt (MSc) is in 2016 afgestudeerd aan de Academische Opleiding leraar Basisonderwijs in Groningen. Vervolgens heeft zij haar master Onderwijskunde met de specialisatie leeromgeving, instructie en leren afgerond, eveneens aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Tot 2022 stond Maaike voor de klas in het basisonderwijs. Momenteel werkt ze als Learning Solution Expert bij Noordhoff.  Maaike was de eerste Primor van Nederland en maakt tevens deel uit van het Kernteam Primoraten.

 

Met Maaike kan je onder andere contact opnemen met vragen over de BAB Academy.

 

Robbert Kapitein

Penningmeester

 

 

Email: penningmeester@bab.nl 

Robbert is het best bereikbaar op: 

 

 

 

 

Robbert Kapitein (MSC) is in 2018 afgestudeerd van de ALPO in Utrecht. In 2020 heeft hij zijn master Educational Sciences aan de UU afgerond. Inmiddels werkt hij full time als schoolleider van basisschool de Nijepoort in Groenekan. Ook staat hij nog 1 dag per week voor de klas.

 

Met Robbert kan je onder andere contact opnemen met vragen over je lidmaatschap en je contributie. 

 

 

 

 

Het organiseren van alle activiteiten van de BAB kunnen wij niet alleen. Hiervoor maken we graag gebruik van de expertise van onze leden middels verschillende commissies.

Lees hier verder over onze verschillende commissies waaraan je kunt deelnemen.

Wil jij je actief inzetten voor onze commissies?