Linkedintwitter logo silhouette 4Facebook Transparent

BAB Academy

Professionalisering van academici in het PO

De BAB Academy
De BAB Academy bestaat uit een uniek programma met een gouden combinatie: aanbod op academisch niveau én tegelijkertijd tools om deze academische kennis toe te passen in de dagelijkse onderwijspraktijk op school.

Professionalisering op maat
Professionalisering van leerkrachten op maat is belangrijk, omdat leerkrachten verschillen in ontwikkelbehoeften. Daarom is een professionaliseringsaanbod ontwikkeld, gericht op het (door)ontwikkelen van academische vaardigheden speciaal voor ambitieuze leerkrachten in het (gespecialiseerd) basisonderwijs: De BAB Academy. Dit is interessant voor leerkrachten die een bachelor en/of master op universitair niveau hebben behaald, maar dat de BAB Academy staat ook open voor leerkrachten die dat niet hebben.

Cognitieve uitdaging
De BAB Academy biedt een kans om ambitieuze leerkrachten uit te dagen en te binden. Maar ook voor startende academische leerkrachten die extra cognitieve uitdaging zoeken, heeft de BAB Academy een passend aanbod. Deze leerkrachten ontmoeten namelijk andere leerkrachten met dezelfde ontwikkelbehoeften en worden zo geïnspireerd voor hun werk in de klas en op school. Waar zij anders het onderwijs zouden verlaten, kan professionalisering op maat er toe bijdragen dat deze leerkrachten werkzaam blijven op school.

Bijdragen aan ontwikkeling van onderwijs
Door het verzorgen van passende professionaliseringsactiviteiten waar (academische) leerkrachten behoefte aan hebben, kunnen deze leerkrachten hun academische vaardigheden, kennis en kwaliteiten blijven ontwikkelen. Daardoor kunnen deze leerkrachten een bijdrage blijven leveren aan de ontwikkeling en verbetering van het basisonderwijs. Ook kunnen zij de brug vormen tussen onderwijs en onderzoek, dat van belang is voor een goede kennisinfrastructuur in het (basis)onderwijs. Zo wordt bijgedragen aan een blijvende kwaliteitsimpuls in het basisonderwijs waar de hele Nederlandse maatschappij profijt van heeft. Bovendien kan ervoor worden gezorgd dat leerkrachten werkzaam blijven in het basisonderwijs. Dat is van essentieel belang gezien het lerarentekort en de actuele status van het lerarenberoep.

Meer informatie over de kosten en hoe je je kunt aanmelden? KLIK HIER of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) ondersteunt de BAB Academy.NRO