BAB Congres 14 mei 2022

Type: Congres

Datum: 14 mei 2022

 

BAB Congres met thema Onderwijs & Diversiteit op 14 mei 2022

Op zaterdag 14 mei vond het BAB congres van 2022 plaats. Iets later dan eerst gepland, maar daardoor kon het congres nu weer fysiek plaatsvinden. Deelnemers kwamen enthousiast binnen en konden met een kop koffie in de hand alvast kennismaken. Na de opening door dagvoorzitter Maaike Radix gaf emeritus-hoogleraarLuc Stevens de eerste keynote met stof tot nadenken over de relatie tussen leraar en leerling.  Na deze lezing was het tijd voor de eerste workshopronde. Vanuit Expertis vertelde Kyra Laarveld aan een groep enthousiaste deelnemers alles over de signalering van hoogbegaafdheid bij jonge leerlingen. Ook Liz Bunte was aanwezig namens Expertis, zij nam de groep deelnemers mee in het opzetten van een Close Reading sessie. Hoe pak je dit aan, welke teksten selecteer je? Daarnaast was er een workshop van Hein Broekkamp namens de Onderwijsraad, over de technolisering in het onderwijs. Welke kansen biedt dit en levert het ook gevaren op? Paul Baan voerde namens Klassewerkplek een rondetafelgesprek waarbij ingegaan is op wat een goede werkplek is en wat heeft de academische leerkracht nodig waren vragen die hier ter sprake kwamen.

 

Na de goed verzorgde lunch was het de beurt aan Anton Horreweg (MSEN). Zijn lezing over gedrag heeft bij menig deelnemer tot herkenning geleid. Het belang van een professionele cultuur werd nogmaals aangestipt. Na deze lezing zette Elke Mulder kort uiteen wat de BAB de afgelopen tijd allemaal bereikt heeft en werden Hannah Bijlsma en Mirjam Keyser tot erelid benoemd.

 

Het middagprogramma werd vervolgd met de tweede workshopronde. Het NRO verzorgde een inspirerende workshop over effectieve didactiek. Hannah Bijlsma en Dorien Zevenbergen gaven namens de Inspectie van het Onderwijs een workshop over basisvaardigheden, zeer actueel thema gezien de laatste Staat van het Onderwijs. Maaike Nederstigt nam een groep deelnemers mee in de wereld van Primoraten en de rol die de BAB hierbij kan spelen. Maaike Radix verzorgde namens de BAB een workshop over het takenpalet, welke rol kun jij als academische leerkracht innemen in het basisonderwijs?

 

Met een gezellige borrel werd een geslaagde congres dag afgesloten. Dank aan alle sponsoren, sprekers, workshopleiders, BAB-leden en aanwezigen voor deze inspirerende dag en tot volgend jaar!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.